Ödlebladsrötter m. bacon

Ödlebladsrot är en grönsak som är populär i vissa delar av Kina. En del älskar den och andra hatar den. Bacon kan kanske vara en bra inkörsport till att testa den speciella råvaran? Här är ytterligare ett av Mings Kinesiska recept.

Ingredienser

  • Ödlebladsrötter
  • Varmrökt fläsk bacon
  • Salladslök
  • Vitlök
  • Chili
  • Soya

Gör så här

 1. Skär Varmrökt baconet i strimlor och ånga dem i en ångkokare i 5 minuter. Ta ut och ställ åt sidan.

 2. Tvätta Ödleblad och strimla.

3. Strimla även salladslök,  vitlök och chilli.

 3. Hetta upp pannan med olja, tillsätt paprika och bacon och fräs några gånger, tillsätt sedan Ödleblad och fräs, tillsätt en lagom mängd sojasås, täck pannan och låt sjuda i 1 minut, strö över grön vitlök före servering.

Reporter: Markus Eriksson

Bild på ödlebladsrötter med bacon

Detta är ett övningsmagsin från JMG, Göteborgs Universitet. Ansvarig utgivare: Monica Löfgren-Nilsson