Fisk i sötsursås

I Sverige äter vi oftast sötsursås till friterad kyckling. Men detta är en av Mings klassiska kinesiska rätter där man glazear friterad fisk i en sösursås.

Ingredienser

Gräskarp 300g

40 g majsstärkelse

50 g tomatpuré

15 g vit vinäger

20 g socker

2 gram matlagningsvin

Gör så här

  1. Skär fisken i bitar, tillsätt matlagningsvin och salt och marinera i 5 minuter
  2. Täck fisken i majsstärkelse och fritera i het olja tills de blir gyllene.
  3. Blanda Tomatpuré, vit vinäger, socker och vatten.
  4. Koka under stadig omrörning tills det tjocknar.
  5. Häll i fiskbitarna och fräs jämnt. Stek inte för länge, annars blir fisken inte krispig.
Bild på fisk i sötsursås

Reporter: Markus Eriksson

Detta är ett övningsmagsin från JMG, Göteborgs Universitet. Ansvarig utgivare: Monica Löfgren-Nilsson