Aktuellt

Här hittar du det senaste från Gött Mos. Läs våra recensioner av restauranger och degar eller få kunskap om jakt, kinesisk mat och mycket mer.

Gött Mos testar
Seitanjuskinka

En uppskuren julskinka av tofu och vetegluten

För de som äter kött har julbordet sedan länge varit en riktig festmåltid med så mycket mat och alternativ att man ofta mår känner att man ska sprängas när man smakat av allt. För en vegan har det varit desto torftigare…

Gött Mos testar
Deg

Pizzorna "Päron" och "Hot Hot"

På Drottninggatan 29 i Göteborg öppnade restaurangen Deg 2021. På menyn hittar du pizza med alla möjliga smakkombinationer. Här får du sitta i en lokal inredd med inspiration från 1970-talet och pizza där degen ska vara något utöver det vanliga.

Gött Mos testar
Gyllene Prag

Panerad ost, tartarsås, potatis, tallrik

Östeuropeiskt mat och pilsner i hjärtat av Linné. 180 kr för en stor stark och lunch med sallad, soppa, kaffe och kaka. Kort om restaurangen Sen 1973 har restaurangen legat på hörnet på Sveavägen 25  Linné i Göteborg….

Rejäl
konsumtion

Honungsburkar på bord utomhus

Ett återkommande tips inom den hållbara konsumtionen är REKO-ringen. Ni kanske redan vet vad en REKO-ring är, men om jag ska vara ärlig har den ändå inte fått uppmärksamheten den förtjänar…

Jakt och
vilt

Älg, skog, gran

Ett moraliskt dilemma? Jakt och vilt ger utrymme för många diskussioner, i synnerhet om man ska definiera vad som egentligen menas med jakt. På Svenska Jägareförbundets hemsida skriver man följande….

Kinesisk mat
med Ming

Kvinna, kök, grönsaker, förkläde

I ett hemmakök i småland står Ming Zhang och lagar ris och marinerar kött till vad som skall bli “Zongzi”. En rätt som hon älskat sedan hennes farmor i en by utanför Shanghai lagade den till henne när hon var 16 år.

Nyord
2021

Knippe Morötter

Varje år publicerar Institutet för språk och folkminnen listan på de svenska nyorden. Detta är ord som har formats under de gångna åren och har fått betydelse i det svenska språket. Två ord som är med på 2021 årslista har med…

Allt fler blir
veganer

grönsaker, morot, tomat, lök

Vårt konsumtionssamhälle går hela tiden framåt och bakåt. Många väljer olika sorters livsstilar och ändrar på sin kost helt för att hjälpa naturen. Det har blivit som en slags trend att börja gå på olika dieter eller ändra sin kost. En utav dessa…

Detta är ett övningsmagsin från JMG, Göteborgs Universitet. Ansvarig utgivare: Monica Löfgren-Nilsson