Här hittar du en blandning av recept. Är du sugen på vegetariskt eller vilt? Skaldjur eller svamp? Vi har det mesta från olika platser i världen.
Vegansk tonfisk
Vegansk tonfisk för sushi eller pokebowl Saknar du ett alternativ till fisk i din sushi? Tofu och avokado i all ära, men här kommer ett alternativ som förmedlar…
Nudelwok
Nudelwok är en rätt som är väldigt lätt att göra och du kan egentligen utgå från vad som finns i ditt kylskåp hemma. Ett enkelt sätt att minska på matsvinnet…
Champinjonrisotto
Den här risotton passar lika bra i nyårsmenyn som en lite festligare torsdag. Det går bra att ta bort sparrisen om den inte är i säsong!
Kinesisk HotPot
Till hot pot gör man först två olika soppor och hackar upp olika ingredienser. Dessa tillagar man sedan i sopporna i en stor tvådelad kastrull mitt på matbordet.
Älggryta med kantareller
För vegetariskt alternativ, dubbla satsen kantareller. Efter en lång dag ute i skogen när man är så där trött och hungrig, då finns det nog inget bättre än älggryta med kantareller.
Vegetarisk kebabpizza
Kebabpizzan – en älskad klassiker. Så omtyckt och populär att den i princip hör hemma i det svenska husmansköket. Lamm, nöt, kyckling, fläsk eller vego…
Fisk i sötsur sås
I Sverige äter vi oftast sötsursås till friterad kyckling. Men detta är en av Mings klassiska kinesiska rätter där man glazear friterad fisk i en sösursås.
Vegetarisk bahn mi
Banh mi – klassisk street food från Vietnam. Rätten äts vanligtvis till frukost eller snacks i de vietnamesiska hemmet eller direkt från gatuköket.
Zongzi
Mings recept till denna traditionella kinesiska rätt. Klibbigt ris med olika ingredienser kokat i bambublad både ser ut och smakar exotiskt.
Ödlebladsrötter med bacon
Ödlebladsrot är en grönsak som är populär i vissa delar av Kina. En del älskar den och andra hatar den. Bacon kan kanske vara en bra inkörsport till att testa den speciella råvaran?
Okonomiyaki
Okonomiyaki kan översättas till “stek det du föredrar” och är en Japansk maträtt baserad på vitkål och smet. Här har du ett grundrecept som du kan utveckla själv efter vad du föredrar.
Skaldjursnyår
Är det dags att uppdatera oxfilén till nästa nyår? Jag satsade helt på skaldjuren i år och fick till en lyxig, prisvärd och utsökt meny. Men ger den nya menyn ett mindre klimatavtryck?