Nudelwok

Nudelwok är en rätt som är väldigt lätt att göra och du kan egentligen utgå från vad som finns i ditt kylskåp hemma. Ett enkelt sätt att minska på matsvinnet. Det går bra att byta ut champinjonerna mot annat protein.

4 portioner:

4 block äggnudlar

2 gula lökar

500 g broccoli

5 morötter

2 paprikor

500 g champinjoner

3 vitlöksklyftor

1 cm ingefära

1 liten röd chili

Mushroom soy 

Sweet chili

Så här gör du!

wokpanna med grönsaker i
  1. Koka äggnudlarna enligt instruktionerna på paketet.
  2. Grovhacka den gula löken.
  3. Skiva morötterna och dela resten av grönsakerna ca 1,5 cm stora bitar och lägg i separata skålar
  4. Grovhacka vitlöken.
  5. Finhacka ingefäran och chilin och lägg på samma ställe som vitlöken.
  6. Hetta upp olja i en gjutjärnspanna
  7. Lägg i gul lök och stek tills den börjar få färg

  1. Häll i morötterna tillsammans med broccolin och låt få färg
  2. Häll i resten av grönsakerna och rör runt tills paprikan börjar bli mjuk och champinjonerna får stekyta.
  3. Häll i vitlöken, ingefäran och chilin.
  4. Lägg i nudlarna tillsammans med en skvätt soja och sweet chili
  5. Rör runt
  6. Klar!

Reporter: Tove Ekroth

Detta är ett övningsmagsin från JMG, Göteborgs Universitet. Ansvarig utgivare: Monica Löfgren-Nilsson